Szkolenie Kelnerskie

Szkolenie przygotowujące uczestników do pracy w charakterze
Kelner / Kelnerka
 
Szkolenie może odbyć się w dedykowanej restauracji lub w dowolnej sali konferencyjnej. Szkolenia odbywają się w grupach do 10 osób, zwarzywszy na warsztatowy charakter zajęć oraz stricte praktyczne podejście do następujących tematów:
 
I. Organizacja pracy kelnera
1. Przygotowanie stanowiska pracy
2. Organizacja pracy
3. Sprzątanie stanowiska pracy
 
II. Znajomość zastawy stołowej
 
III. Rodzaje nakryć odpowiednich do pory dnia
1. Śniadanie
2. Brunch
3. Lunch
4. Przerwa kawowa
5. Kolacja
6. Bufet sniadaniowy, obiadowy
7. Room Service
 
IV. Obsługi gości restauracyjnych ( w tym znajomość serwisu )
1. Kolejność
2. Zasady prawej oraz lewej strony
3. Zajęcia praktyczne (od przywitania do pożegnania gości )
 
V. Savoir vivre restauracyjny
1. Tematy dozwolone i tematy drażniące
2. Zwracanie się do gości
3. Trudne przypadki
 
VI. Podstawy wiedzy o winie
1. Rodzaje win
2. Rodzaje kieliszków
3. Champagne i wina musujące

VII. Podstawy psychologii sprzedaży
 
VIII. Egzamin
 
Ilość godzin: 21 lekcyjnych ( 3 dni szkoleniowe)
zajęcia prowadzone są w grupach 6-12 osobowych
Cena całkowita 370 zł od osoby
Cena zawiera: koszty egzaminów, materiałów dydaktycznych, wydanie Certyfikatów w języku polskim i angleiskim. 
 

Copyright ©2019 Let's Enjoy , All Rights Reserved.

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem